Maru Sushi Bar na Facebooku Maru Sushi Bar na Instagramie
Maru Sushi Bar, Miasteczko Wilanów, Warszawa
Maru Sushi Bar, Miasteczko Wilanów, Warszawa

Polityka prywatności

Staramy się korzystać z najlepszych praktyk i traktować wszystkich Użytkowników w sposób uczciwy i otwarty. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Tobie wygody podczas przeglądania stron serwisu, a przede wszystkim dokonania zakupu oferowanych przez nas produktów.

Czym jest plik cookie?

Cookie, czyli ciasteczka, są to niewielkie pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Tworzone są przez Twoją przeglądarkę internetową i przechowują ustawienia i informacje potrzebne (a często niezbędne) do prawidłowego działania serwisu internetowego. Przy kolejnych odwiedzinach serwisu z tego samego urządzenia przeglądarka może sprawdzić, czy istnieją pliki cookies przechowujące ważne informację i przesłać je ponownie do odwiedzanej witryny, która wcześniej zapisała ciasteczko w Twoim urządzeniu. Witryna w ten sposób może rozpoznać, że już wcześniej ją odwiedzałeś i np. dopasować prezentowaną treść lub umożliwi Ci złożenie zamówienie na zakup oferowanych przez nas produktów.

Zalety plików cookie

Pliki cookie ułatwiają korzystanie z wcześniej odwiedzanych przez Ciebie stron internetowych. Jeśli korzystasz z tego samego urządzenia i przeglądarki co wcześniej, umożliwia to zapamiętanie Twoich preferencji i pozwali odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do indywidualnych potrzeb. Pliki cookies pozwalają tworzyć statystyki, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystasz ze strony internetowej, to pozwala na ulepszanie jej struktury i zawartości. Pozwalają również na utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki temu każda kolejna podstrona serwisu nie wymaga ponownego logowania.

Kontrolowanie i usuwanie plików cookies

Możesz w dowolnym momencie zmieniać sposób korzystania z plików cookies. Większość przeglądarek oferuje możliwość akceptowania lub odrzucania wszystkich plików cookie, akceptowania tylko niektórych rodzajów albo informowania użytkownika za każdym razem, gdy strona internetowa próbuje je zapisać. Możesz również z łatwością usuwać pliki cookie, które zostały już zapisane na urządzeniu przez przeglądarkę. Możliwości zarządzania i usuwania plików cookie różnią się w zależności od używanej przeglądarki. Wszystkie niezbędne informacje możesz znaleźć wykorzystując funkcję Pomoc w swojej przeglądarce lub odwiedzając stronę internetową aboutcookies.org/how-to-delete-cookies (w języku angielskim), na której wyjaśniono, jak kontrolować i usuwać pliki cookie w najpopularniejszych przeglądarkach. Pamiętaj, że zablokowanie wszystkich ciasteczek może spowodować trudności w działaniu lub zupełnie uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcjonalności strony np. dokonania zakupów przy pomocy naszej witryny.

Odsyłacze do serwisów społecznościowych

Na naszej stronie internetowej znajdują się odsyłacze do stron internetowych pozwalających oglądnie zamieszczanych przez nas treści w takich serwisach, jak Facebook i Instagram. Przyciski te działają, używając fragmentów kodu pochodzących z serwisów Facebook i Instagram. Pliki cookies mogą być umieszczane przez te serwisy przy pomocy tego kodu. Sposób wykorzystywania Twoich danych osobowych i innych danych przetwarzanych za pośrednictwem plików cookies określony jest w politykach prywatności serwisów Facebook pod adresem facebook.com/policy.php oraz Instagram https://help.instagram.com.

Jakie dane osobowe gromadzimy?

Jeśli nie złożysz zamówienia na oferowane przez nas produkty poprzez naszą witrynę, nie są zbierane żadne dane o Tobie. Jednak w celu realizcji zamówienia, nawet bez zakładania konta, musisz podać np. imię, nazwisko, adres dostarczenia zamówienia, numer telefonu, adres e-mail oraz wybrać rodzaj płatności.

Prawo dostępu, poprawiania i usuwania danych osobowych

Zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – (RODO), masz prawo dostępu (w tym uzyskania kopii danych), poprawiania, ograniczenia przetwarzania danych lub wycofania zgody na przetwarzanie takich danych, w dowolnym momencie, za pomocą pisemnego wniosku. W tym celu musisz skontaktować się z nami droga e-mailową lub telefoniczną. Dane kontaktowe znajdziesz w zakładce kontakt.
Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego ochrony danych osobowych, jakim w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu udostępniamy Twoje dane?

Twoje dane osobowe są udostępniane podmiotom lub osobom trzecim, jeśli wyrazisz na to zgodę, lub jeśli jest to konieczne do realizcji transakcji lub świadczenia jakiejkolwiek usługi, o którą prosiłeś lub którą autoryzujesz.
Udostępniamy również Twoje dane osobowe sprzedawcom lub agentom działającym w naszym imieniu, w celach opisanych w niniejszym oświadczeniu. Na przykład firmy, które wynajęliśmy, aby zapewnić obsługę klienta oraz zrealizować Twoje zamówienie lub pomóc w ochronie i zabezpieczeniu naszych systemów i usług, mogą wymagać dostępu do danych osobowych w celu zapewnienia tych funkcji. W takich przypadkach firmy te muszą przestrzegać wymogów dotyczących prywatności i bezpieczeństwa danych osobowych (zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych) i nie mogą wykorzystywać tych danych, w jakimkolwiek innym celu.
Jeśli składasz zamówienie za pomocą naszej witryny www.marusushi.pl, Twoje dane przetwarzane są przez firmę Tastysoft Sp. z o.o. (ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź) i przekazywne nam w celu realizacji Twojego zamówienia. Szczegółowe informacje uzyskasz odwiedzając stronę upmenu.pl/polityka-prywatnosci
W przypadku, gdy dokonujesz zamówienia poprzez witryny www.pyszne.pl, dane są przetwarzane przez Takeaway.com z sisdzibą główną w Amsterdamie w Holandii (Oosterdoksstraat 80,1011 DK Amsterdam). Szczegóły o pzrzetwarzniu przez tę firmę Twoich danych osobowych, jak również kontakt ze spacjalistą ds. ochrony tych danych, znajdziesz pod adresem pyszne.pl/polityka-prywatnosci